Wie zijn Stichting Blue Classic Lines

Stichting Blue Classic Lines is in het leven geroepen door een groepje vrienden, nadat onze voorzitter Ronald eigenaar werd van de enige echte klassieker, de MBG200. Dit is de laatst gebouwde bus van Den Oudsten Daf. Na zijn wens voor een blauw/gele kleurencombinatie kwam hij tot de naam Blue Classic Lines.

Blue Classic Lines wil zichzelf onderscheiden van de rest door zelfstandig ritten door Nederland te rijden. We rijden voor in het bijzonder de (eenzame) ouderen. Deze groep mensen heeft deze bussen mee mogen maken. Ze hebben hun herinneringen in deze bussen vereeuwigd. Hoe mooi is het voor hen om nog een keer in zo’n echte klassieker mee te mogen rijden. De herinneringen en mooie momenten van toen ophalen. Nu zitten de ouderen vaak eenzaam thuis en zijn afhankelijk van de mensen die om hen geven en met ze op stap gaan, bijvoorbeeld het Ouderenfonds. Deze groep mensen kunnen niet zelfstandig naar de museumbus excursies komen en missen dat. Nu met Blue Classic Lines is daar een ommekeer!

Bij Blue Classic Lines zullen de ouderen centraal staan. Er komen echter ook ritten voor hobbyisten, verjaardagen, vrijgezellenfeesten en trouwerijen. Er is voor ieder wat wils.

Wij van team Blue Classic Lines heten u graag van harte welkom in onze bus!
Ronald Westerhuis
Oprichter/Voorzitter

Ik zal mij even voorstellen.

Mijn naam is Ronald Westerhuis en bushobbyist vanaf mijn 5e.
Toen was het voor mij al duidelijk: ik word later buschauffeur in die gele bus.
Juist, de MB200 van Den Oudsten Daf.

Ik was vaak te vinden op Station Hoofddorp, waar deze bussen kwamen, tevens ook in de wasstraat van NZH/Centraal Nederland, vlak bij mijn huis. Van helpen wassen tot deuren sluiten. Mijn dag was dan weer op en top goed. 

Nu heb ik recent mijn kinderdroom waar kunnen maken. Het kunnen realiseren van de klassieker MBG200. De laatst gebouwde standaard streekbus na het faillissement van Den Oudsten Daf.

Nu heb ik met dierbare vrienden Blue Classic Lines opgericht. Naast eigenaar van de bus zal ik de rol van voorzitter op mij nemen.

Ronald FacebookRonald InstagramRonald E-mail
René Mulder
Penningmeester

Mijn naam is René Mulder. Ik ben penningmeester bij Blue Classic Lines.

Ik ben al heel lang bushobbyist. Via de hobby heb ik Ronald leren kennen. Zijn enthousiasme over het oprichten van een stichting hebben mij geïnspireerd om teamlid te worden van de stichting.

Naast de rol van penningmeester wil ik in een latere fase buschauffeur worden, ook voor de stichting. Het plan is om ook zelf een bus aan te schaffen. En natuurlijk ook filmpjes en foto's maken en mij inzetten om van de stichting een groot succes te maken!

René FacebookRené InstagramRené E-mail
Salina van Diest
Designer

Ik ben Salina. Ik ben bij BCL gekomen omdat Ronald een goede vriend van mij is. Ik doe ondersteunend werk waar nodig en ik zorg voor het design.

Salina InstagranSalina E-mail
Elmar Sprenkeling
Adviseur

Hallo, mijn naam is Elmar en ik ben bij Blue Classic Lines gekomen door Ronald Westerhuis. Ik ken Ronald al bijna 24 jaar. Ik spring bij daar waar de leden mij nodig hebben. Ik kijk dan ook uit naar een van de rondritten die gaan plaatsvinden